Hyvä tietää - VegeSun

Hyvä tietää

Kasvisproteiinimme tuotetaan ekologisesti ja erittäin pienellä hiilijalanjäljellä.

Ruokamme tuotetaan reiluja pelisääntöjä noudattaen ja vastuullisesti. Eurooppalaiset tuottajamme ja viljelijämme saavat työstään kohtuullisen korvauksen. Käytämme vain geenimuuntelemattomia raaka-aineita.

VegeSun-tuotteet ovat esikypsennettyjä ja heti valmiita nautittavaksi.

Kaikki kuluttajatuotteemme ovat gluteenittomia.

Joillekin soija voi aiheuttaa lieviä allergisia reaktioita ja soija-allergiat ovat hieman yleisempiä lapsilla kuin aikuisilla. Tutkimusten mukaan vain noin 0,2 % aikuisista saa allergisia oireita soijasta.

Tarjoamme kestävälle kehitykselle perustuvia, terveellisiä vaihtoehtoja vastapainoksi paljon lihaa sisältävälle länsimaiselle ruokavaliolle.

Valmistamme myös eurooppalaista alkuperää olevia luomutuotteita. Käytämme suomalaisia raaka-aineita tuotannossamme aina, kun se on mahdollista

SOIJA ON YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ RAVINTOA 

Kun ympäristövaikutuksia kartoittavassa MIPS-tutkimuksessa* laskettiin tuotteiden elottomien ja elollisten materiaalien kulutus sekä eroosio (ns. TMR-luku), olivat soijan ympäristövaikutukset ovat samaa tasoa kuin leivän. Soijan TMR-luku oli 3, kun juustolla luku on 43, sianlihalla 21, tomaatilla 9 ja naudanlihalla 46.

VegeSun-tuotteisiin käytetty raaka-aine tulee luotettavilta ja tunnetuilta Eurooppalaisilta toimittajilta. Soija on viljelty Euroopassa ja on läpäissyt tarkat laatuvaatimukset. VegeSun-tuotteet on valmistettu ilman geenitekniikkaa.

*MIPS (Material Input per Service Unit) on materiaalivirtoihin perustuva ekotehokkuuden mittari. Sen avulla voidaan helposti vertailla esim. saman palvelun tuottamista eri tavoilla. Luvut perustuvat syksyllä 2008 päättyneen Luonnonsuojeluliiton ja ympäristöministeriön FIN-MIPS kotitalous -hankkeen tuloksiin.

Kaikki soijatuotteemme on tehty Euroopassa kasvatetusta geenimuuntelemattomasta soijasta.

VegeSun